Wilhelm August Jurek (1870 – 1934)

Deutschmeister Regimental March

RUNDEL Marsch / March / Marche Collection

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Dirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.:
457099
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
medium
Duur:
2:40 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR2478

Beschrijving

Onder de talrijke marsen die waren gewijd aan het Infanterieregiment Hoch- und Deutschmeister nr. 4 dat in 1696 in Donauwörth was opgericht, is zeker de "Deutschmeister Regimentsmarsch" ("Deutschmeister Regimentsmars") van Wilhelm August Jurek (1870-1934) zeker de meest bekende en meest populaire. Verbazingwekkend genoeg werd deze mars niet gecomponeerd door Carl Michael Ziehrer, de beroemde kapelmeester van het regiment in die tijd (1893), noch werd hij door hem in première gebracht, zoals bepaalde bronnen beweren. Het kwam uit de pen van de bedrijfsklerk Jurek en hij zou geïnspireerd zijn door het aanstekelijke deuntje "We're the lads of the Hoch- und Deutschmeister Regiment number 4" toen hij documenten in zijn kantoor afstempelde. In de opdracht van de componist staat: "Met respect opgedragen aan de Hoogedelachtbare Johann Werner, keizerlijke en koninklijke kolonel en bevelhebber van het keizerlijke en koninklijke infanterieregiment nr. 4." Het is waarschijnlijk te wijten aan de eenvoudige woorden en het aanstekelijke deuntje dat een beetje per ongeluk werd gecreëerd dat de nieuwe Deutschmeister-mars zich als een lopend vuurtje in Wenen verspreidde. Ondanks het feit dat het noch werd gecomponeerd door een militaire kapelmeester van naam, noch dat het ooit de officiële regimentsmars was, werd het stuk van Jurek de Deutschmeister-mars op zich en zonder enige twijfel een van de bekendste Oostenrijkse marsen.

46,50  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven